Hello Stalkers,
Μέσα από τον χώρο της μόδας στον οποίο κινούμαστε έχουμε την χαρά να γνωρίζουμε επαγγελματίες του χώρου αυτού, που αγαπούν τη δουλειά τους και για αυτό και έχουν και ανταπόκριση και αναγνώριση.
Σε αυτό το post,φιλοξενούμε τον φωτογράφο Γιώργο Λούβαρη, και μέσα από τις ερωτήσεις που του κάναμε, θα μπορέσετε να μάθετε και εσείς κάποια πράγματα για εκείνον και τη δουλειά του.
Όπως αναφέρουμε και σε μια ερώτηση παρακάτω, ο Γιώργος στις φωτογραφήσεις γάμου τύπου Day After,δημιουργεί παραμυθένιες φωτογραφίες που η καθεμία μας θα ήθελε να έχει στο album του γάμου της. Αυτό που είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο, είναι το γεγονός πως πέρα από ένα καλό αποτέλεσμα, τον ενδιαφέρει να αποτυπώσει στις φωτογραφίες την ευτυχία και την αγάπη που νιώθει το εκάστοτε ζευγάρι, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, ή σεξουαλικής προτίμησης.
1.Τί είναι αυτό που σε έκανε να θες να γίνεις φωτογράφος?Από πάντα αυτό ήθελες?
-Για να είμαι ειλικρινής ,σε μικρότερη ηλικία ήθελα δικηγόρος! Η τρέλα της φωτογραφίας δημιουργήθηκε επειδή ζωγράφιζα πάρα πολύ ιστοριούλες σε manga στυλ (Ιαπωνικό κόμικ) και πάντα ήθελα να δώσω ζωή στις ζωγραφιές μου, εξ ου και πολλές πόζες (σε διάφορα concept) είναι βασισμένες σε παλιές μου ζωγραφιές.
2.Ποιά θεωρείς είναι η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτό το επάγγελμα?
– Ότι δεν έχει όριο! Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείς να πεις ποτέ τη λέξη »το πέτυχα, ολοκληρώθηκα επαγγελματικά» διότι συνεχώς, ανεξαρτήτως εμπειρίας μαθαίνεις καινούρια πράγματα καθημερινά και αυτόματα σε εξελίσσει όλο και περισσότερο! Στην ουσία η δυσκολία είναι με τον εαυτό σου, πόσο μακριά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις.
3.Πόσα χρόνια το ασκείς και ποιες θεωρείς είναι οι πιο χαρακτηριστικές σου δουλειές?
-Μπαίνουμε στον 9ο που λένε και οι εγκυμονούσες! Τις δουλειές είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις, απ’ τα πρώτα χρόνια μου ως φωτογράφος έως τώρα κάθε δουλειά , μικρή ή μεγάλη σου προσφέρει εμπειρίες / γνώση & συμπεριφορά !Νομίζω πως ο κόσμος είναι αυτός που σε χαρακτηρίζει.
 4.Τί είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στη φωτογραφία και εξαιτίας αυτού δε θα το άλλαζες ποτέ?
-Τα πάντα! Απ’ την αρχή όταν ετοιμάζεσαι για ένα shooting ή Γάμο, ραντεβού,δείγματα,στυλίστες,make up artists κ.α , έως το τελικό αποτέλεσμα. Σε μια φωτογραφία φαίνεται το feeling της ημέρας, η χημεία φωτογράφου-εικονιζόμενου καθώς και η δουλειά που έχει προηγηθεί απ’ το team! Όσο οι φωτογραφίες »μιλάνε» δεν θα άλλαζε κανένας φωτογράφος το επάγγελμα αυτό!
 5.Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε οτι έχεις μια κλίση προς τις «Next Day» φωτογραφήσεις.Προτιμάς τις fashion/commercial ή τις φωτογραφήσεις γάμου και γιατί?
– Το Νext Day (ή day after) photography είναι κάτι που έχει έρθει έντονα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σαφώς για καλό σκοπό! Για αρχή, το να πραγματοποιηθεί ένα next day δεν χρειάζεται να είναι όντως την επόμενη μέρα και σαφώς υπάρχουν ζευγάρια που δεν το προτιμούν. Αν ένα ζευγάρι είναι υπερβολικά αγχωμένοι την ημέρα του Γάμου τους τότε προτείνω το Next day,ώστε και οι ίδιοι να είναι πιο χαλαροί. Ανάμεσα σε fashion & γάμο θα επέλεγα γάμο απ’ την άποψη ότι είναι πιο απαιτητικό, έχεις να κάνεις με μια ημέρα που γίνονται όλα, χωρίς λάθη και αυτόματα να κερδίσεις τη χημεία με το ζευγάρι ώστε να αποτυπωθεί το όλο feeling της μέρας 100% ,σε αντίθεση με το Fashion,οπου και αυτό έχει απαιτήσεις, αλλά και ρόλους ,όπως στυλίστας,hairstylist,MUA ,σκηνοθέτης κ.α όπου υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο στο πώς να ολοκληρωθεί ένα concept.To fashion είναι συλλογική δουλειά ενώ ο γάμος, στο τέλος της ημέρας ,έχει να κάνει με εσένα και το ζευγάρι!
 6.Παρατηρείται πως στην Ελλάδα αυτός ο χώρος δεν έχει την ίδια εξέλιξη όπως στο εξωτερικό. Συμφωνείς με αυτό? Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι μελλοντικά?
-Αν με ρώταγες πριν χρόνια, θα σου έλεγα πως δεν θα αλλάξει, προς έκπληξη μου όμως βλέπω ότι η φωτογραφία στην Ελλάδα έχει ανέβει »ματιά»! Υπάρχουν αξιόλογοι φωτογράφοι στη χώρα μας και καλύτεροι κατά τη γνώμη μου από άλλους του εξωτερικού! Η εξέλιξη άργησε λίγο, γιατί μαζί με αυτό πρέπει να γίνουμε και πιο ανοιχτόμυαλοι σαν λαός, αλλά δειλά δειλά έχει ξεκινήσει και σταδιακά στο μέλλον θα υπάρξει αισθητή διαφορά.
 7.Προφανώς και η φωτογραφία είναι ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα. Καταφέρνεις να το συνδυάσεις με την προσωπική σου ζωή και διασκέδαση ή συνήθως καταπατά το ένα το άλλο?
– Προσωπική ζωή? Τι είναι αυτό? (χαχά) Επειδή τον τίτλο του workacholic τον έχω, δύσκολο να συνδυάσεις τη διασκέδαση μαζί με τη δουλειά, όσο και να είσαι σε χώρο που διασκεδάζουν ,η προτεραιότητα σου είναι άλλη και δεν σου κρύβω ότι έχω θυσιάσει πολλά απ’ τη προσωπική μου ζωή. Καλό θα είναι να επικεντρωνόμαστε στη δουλειά αλλά με μέτρο, ώστε να μην ξυπνήσουμε μια μέρα και το μόνο που θα σκεφτόμαστε θα είναι η δουλειά.
 8.’Εχεις σκεφτεί να φύγεις στο εξωτερικό για καλύτερη επαγγελματική αποκαταστάση?
– Άπειρες φορές έχει περάσει απ’ το μυαλό μου και ένα διάστημα έκανα και πιο αναλυτικό search στο να φύγω εκτός, απλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να χτιστούν κάποιες βάσεις για να προχωράμε σε επόμενες.
 9.Φέτος,το ΤΕΙ φωτογραφίας ήταν το πιο δημοφιλές στις αιτήσεις μηχανογραφικών.οπότε παρατηρούμε οτι πολλοί νέοι φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι.Τι συμβουλή θα τους έδινες?
– Να έχουν γερό στομάχι! Ο χώρος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σαφώς η φωτογραφία δεν είναι easy money! Αν πραγματικά το αγαπούν θα πετύχουν μέχρι εκεί που οι ίδιοι στοχεύσουν και με low profile, κοιτώντας τη δουλειά τους θα πάνε μπροστά.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες δουλειές του, ή ακόμα και να επικοινωνήσετε μαζί του μπορείτε να τον βρείτε εδώ :
XOXO,
Life Stalkers

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: