Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι καλύτερος για νέα ξεκινήματα; | Lifestyle

Hello Stalkers,

Από τα παιδικά μας χρόνια θεωρούσαμε τον Σεπτέμβριο ως τον μήνα που ξεκινάει η χρονιά μας, αφού ταυτιζόταν με την αρχή του σχολείου και αργότερα του πανεπιστημίου.
Είναι η εποχή που λέμε «τα κεφάλια μέσα», που ξαναμπαίνουμε σε πρόγραμμα και αφήνουμε στην άκρη την τεμπελιά και την αναβλητικότητα ( όσο μπορούμε πάντα ) .
Πλέον όμως, αφού έφυγαν από τη μέση οι σπουδές και τα διαβάσματα να μας καθορίζουν έτσι το πότε τελειώνουν οι διακοπές, παρατηρούμε πως πράγματι, ο Σεπτέμβρης και γενικότερα το φθινόπωρο είναι πιο έντονα αφορμή για νέα ξεκινήματα, από ότι ο Ιανουάριο ,και αυτό οφείλεται σε ορισμένους παράγοντες :
 
1.Το γεγονός πως έκανες διακοπές ή έκατσες σπίτι σου , ξεκουράστηκες και βγήκες από το εξαντλητικό σου πρόγραμμα είναι μια ανανέωση και σίγουρα είσαι περισσότερο έτοιμη και με γεμάτες μπαταρίες να ξεκινήσεις να επανέλθεις στις υποχρεώσεις σου, περισσότερο από τον Ιανουάριο που έρχεται μετά το άγχος και την κούραση του εορταστικού Δεκέμβρη. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα, κάνει πιο πλούσιο τον οργανισμό μας με μεταλλικά στοιχεία από το θαλασσινό νερό, αλλά και σε βιταμίνη D που παίρνουμε από τον ήλιο.
 
 
2.Σχετικά με την ανεβασμένη διάθεση, η τελευταία συνεχίζεται αφού ο καιρός παραμένει καλός και αλλάζει σταδιακά. Η μελαγχολία του χειμώνα έρχεται σιγά σιγά και εμείς προλαβαίνουμε να προσαρμοστούμε και να την υποδεχτούμε.
 
3.Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί εκτός της νέας σχολικής και πανεπιστημιακής χρονιάς, την έναρξη της σεζόν σε όλες τις δραστηριότητες και τους τομείς ψυχαγωγίας : από την τηλεόραση, το θέατρο, τη μουσική, μέχρι και το ομαδικό πρόγραμμα pilates που αναβάλλεις κάθε μήνα και δεν κάνεις το βήμα να γραφτείς και να ξεκινήσεις.
4. Μήπως είναι ώρα να βελτιώσεις και την διατροφή σου; Υπάρχουν τόσα νόστιμα εποχιακά φρούτα και λαχανικά τον Σεπτέμβρη – όπως τα μήλα, τα νεκταρίνια, τα ρόδια, το μπρόκολο, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι κοκ – που είναι κρίμα να μην ανανεώσεις τη λίστα και να συμπεριλάβεις και αυτά σε αυτά που καταναλώνεις.
5.Ένας ακόμα σημαντικός λόγος να δεις τον Σεπτέμβριο με άλλο μάτι, είναι το γεγονός πως αποτελεί την ευκαιρία να διακόψεις μια κακή συνήθεια που μέχρι τώρα δεν έπαιρνες την απόφαση.
Μπορεί να είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, ή ακόμα και το να επιτρέπεις σε αρνητικούς ανθρώπους να σου μεταδίδουν negative vibes και να σε κρατάνε πίσω, είναι λεπτομέρειες που θα μπορούσες να αλλάξεις με την αφορμή της νέας εποχής.
 
 
Ακόμα θεωρείτε τον Σεπτέμβριο έναν κακό και απαιτητικό μήνα?
 
 
XOXO,
Life Stalkers

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: