4+1 Συνήθειες για καθαρότερο περιβάλλον. | Lifestyle

Hello Stalkers,
Με αφορμή την νέα χρονιά, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας, να εντάξουμε κάποιες καινούριες συνήθειες οι οποίες θα κάνουν καλό και σε εμάς αλλά και στο περιβάλλον.
Η ανακύκλωση σε συνδυασμό με την χρήση αντικειμένων που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος – όπως είναι η πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να είναι και stylish αλλά και πιο πρακτική από την πλαστική σακούλα –  και αποφεύγουν την μόλυνση του είναι μια νέα αρχή που πρέπει όλοι μας να κάνουμε, και να φροντίσουμε απλές μικρές ενέργειες να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.
Ως γνωστόν, το ποσοστό του πλαστικού που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φανταζόμαστε, και αυτό γιατί δεν κατανοούμε το πόσο πολύ έχει εισβάλει στην ζωή μας.
Ένα από τα αντικείμενα που αποτελούν μεγάλο παράγοντα της μόλυνσης του περιβάλλοντος είναι τα καλαμάκια και αν μετρήσουμε πόσα χρησιμοποιούμε και πόσα πετάμε στα σκουπίδια κάθε μέρα θα εκπλαγούμε : για αυτό η λύση βρίσκεται σε δύο εναλλακτικές επιλογές. Η πρώτη είναι τα χάρτινα καλαμάκια, σε διάφορα χρώματα και σχέδια τα οποία μετά καταλήγουν στον ανάλογο κάδο ανακύκλωσης τους.
Η δεύτερη επιλογή, είναι τα ανοξείδωτα καλαμάκια, τα οποία βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις – είτε ίσια είτε λυγισμένα ελαφρώς – και τα οποία συνοδεύονται από το κατάλληλο βουρτσάκι που πρέπει να τα πλένουμε μετά από κάθε χρήση. Μακροπρόθεσμα ακόμα και το κόστος είναι χαμηλότερο, αφού η χρήση τους έχει διάρκεια και δεν αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε συνέχεια καινούρια.
Συνηθίζουμε να παίρνουμε καφέ στην δουλειά καθημερινά και πολλές φορές παραπάνω από μια φορά. Έχουμε αναλογιστεί πόσα πλαστικά ποτήρια πετάμε στα σκουπίδια κάθε μήνα; Για αυτό, μια λύση για να το μειώσουμε είναι τα ισοθερμικά ποτήρια – θερμός – που μπορούμε να έχουμε τον καφέ μας και να διατηρείται ζεστός ή κρύος, και μάλιστα πλέον πολλές επιχειρήσεις καφέ σου δίνουν την επιλογή να σου σερβίρουν το ρόφημά  σου σε αυτό και έτσι να μην χρησιμοποιήσεις ακόμα ένα πλαστικό ποτήρι.
Πέρα από την κατανάλωση τροφίμων και ποτών, μπορούμε να φροντίζουμε το περιβάλλον και με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην προσωπική μας υγιεινή. Πρόσφατα δοκιμάσαμε και τελικά υιοθετήσαμε την οδοντόβουρτσα της εταιρείας The Bam and Boo της οποίας ο σκελετός είναι από μπαμπού και μόνο οι τρίχες της είναι πλαστικές. Αφού την χρησιμοποιήσουμε το προτεινόμενο διάστημα – 2 με 3 μήνες είναι αρκετό διάστημα ανάμεσα στην παλιά και την νέα μας οδοντόβουρτσα –  αφαιρώντας τις τρίχες, τοποθετούμε τον σκελετό στο χώμα – στην αυλή μας στη συγκεκριμένη περίπτωση – και γίνεται συστατικό του κομπόστ, δηλαδή μέρος του λιπάσματος για τα λουλούδια μας. Σχετικά με το κόστος της, είναι σχεδόν ίδιο με μια πλαστική οδοντόβουρτσα, αλλά το όφελος προς το περιβάλλον είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τέλος, μια συνήθεια που αλλάξαμε και μας άλλαξε την ζωή τις δύσκολες μέρες του μήνα είναι οι σερβιέτες από την Flower , οι οποίες αποτελούνται από οργανικό βαμβάκι. Η υφή τους δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες σερβιέτες του εμπορίου, και φροντίζουν να είναι λιγότερο δυσάρεστες οι μέρες της περιόδου, αλλά παράλληλα φροντίζουν και για το περιβάλλον, αφού δεν το μολύνουν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στο αντίστοιχο άρθρο μας όπου περιγράφουμε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας : Period Matter | Get A Flower
Φωτογράφος: Theano Gkatsou
Υπάρχουν πολλές ακόμα συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον, όμως αυτές είναι μια καλή αρχή για να κάνουμε την καθημερινότητα μας και τις ενέργειες μας, πιο φιλικές προς το σπίτι όλων μας : την Γη.
Εσείς ποιες έχετε υιοθετήσει?
XOXO,
Life Stalkers

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: