Hello Stalkers,

Με την μόδα να αλλάζει πολύ γρήγορα αλλά παράλληλα να κάνει και κύκλους, βλέπουμε την ντουλάπα μας όλο και να γεμίζει με ρούχα fast fashion τα οποία καταλήγουμε να τα φορέσουμε 1-2 φορές, γιατί είτε δεν τα θέλαμε τελικά τόσο πολύ, δεν μας πήγαιναν ή δεν ήταν τόσο άνετα ώστε να τα φοράμε συχνά.

Αυτό κάνει κακό πρώτα απ’ όλα στην τσέπη μας, στο περιβάλλον αλλά και στην ψυχολογία μας. Θεωρούμε πως τα συνεχόμενα ψώνια μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ενώ στην πραγματικότητα γεμίζουν ένα εικονικό και επιφανειακό κενό που όλο και μεγαλώνει με τον υπερκαταναλωτισμό. Επιπλέον, έχουμε καταλήξει να φοράμε όλες και όλοι τα ίδια ρούχα μεταξύ μας και να μην υπάρχει κάποια διαφορά στο στυλ, ενώ ουσιαστικά το στυλ είναι επέκταση της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.
  
Με αφορμή αυτό το συμπέρασμα, προσπαθούμε να επιλέγουμε πλέον ρούχα τα οποία είτε είναι από Second hand μαγαζιά, είτε vintage από την ντουλάπα της μαμάς και του μπαμπά, είτε απλά να είναι μεν καινούρια, αλλά κλασσικά και must have κομμάτια δε. Ρούχα που θα φορέσουμε όλο τον χρόνο, και δεν θα τα βαρεθούμε το επόμενο καλοκαίρι γιατί τελικά ήταν πολύ edgy για το γούστο μας ή πολύ out of fashion πλέον.
Σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε 100%, όμως επιλέγοντας χειροποίητες τσάντες που ταιριάζουν κάθε ώρα της ημέρας, ή vintage ρούχα και αξεσουάρ, το πετυχαίνουμε στο μέγιστο πιθανό βαθμό. 
 
Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα του να μετατρέψεις το στυλ σου σε πιο vintage και διαχρονικό? 
1. Ξεχωρίζεις με το στυλ σου γιατί φοράς κάτι μοναδικό. Ένα vintage πουκάμισο του μπαμπά, μια μπαντάνα της μεγάλης αδερφής σου ή μια στέκα μαλλιών της γιαγιάς σου, δίνουν μια νότα σε κάθε σου outfit μοναδικότητας, μεταφέροντας μαζί τους στοιχεία από την εποχή που προέρχονται κι αυτά.

 

2. Πολλές φορές το παλιό είναι πιο ποιοτικό κι αυτό φαίνεται από την πολύ καλή κατάσταση που το παραλαμβάνεις. Αυτό συμβαίνει καθώς παλαιότερα η αγορά δεν ήταν τόσο ευρεία, κι έτσι οι άνθρωποι επένδυαν σε πιο ακριβά πράγματα ποιοτικά, αλλά λιγότερα ποσοτικά.
 
3. Η μόδα κάνει κύκλους. Έτσι, το μακρύ σακάκι με τις βάτες της μαμάς σου έχει έρθει πάλι στην μόδα κι εσύ δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο, αφού μπορείς να φορέσεις αυτό με αυθεντικό 70s attitude.
4. Ψωνίζοντας από την ντουλάπα της μαμάς σου ή της αδερφής σου δεν κοστίζει καθόλου, ενώ ψωνίζοντας από Second hand μαγαζιά, βρίσκεις θησαυρούς ποιοτικά και στυλιστικά σε πολύ οικονομικές τιμές. Το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα αλλά και να συνεισφέρεις στην προστασία του περιβάλλοντος μη επιβαρύνοντας το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων.
 
   
 
 
Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις πρακτικά το στυλ και τις αγορές σου?
Παπούτσια: Jeffrey Campbell | Find in Favela.gr

 

Πλεκτές Τσάντες: Sen Handmade
 
Φωτογράφος: Shoot with AMK
 
XOXO,
Life Stalkers
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: