Hello Stalkers,
Με το 2021 να είναι έτοιμο να μας αποχωρήσει, βγάζουμε σιγά σιγά τα συμπεράσματα μας για τη χρονιά που πέρασε και τα νέα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια της.
Ήταν ένας χρόνος που έφερε πολλαπλές δοκιμασίες και δυσκολίες σε όλους μας, είτε σε ατομικό είτε σε ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο, προέκυψαν όμως και γεγονότα με θετικό αποτέλεσμα.
Τα moto που θα μας μείνουν από το 2021 και θα προσπαθήσουμε να μη τα ξεχνάμε τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγο, είναι τα εξής: 
 
1. Το παν είναι η υγεία. 
Είτε ψυχική είτε σωματική, η υγεία μας είναι το σημαντικότερο αγαθό και πολλές φορές την υποτιμούμε και την κάνουμε πέρα, για να ολοκληρώσουμε το project που θέλουμε παρά τα όρια της υπερκόπωσης, για να βοηθήσουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο, για να προλάβουμε να τα έχουμε όλα έτοιμα, για να τους ικανοποιήσουμε όλους. Αν όμως, δεν αγαπάμε και δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας, αν δεν αρρωστήσουμε στο τέλος σωματικά από την εξάντληση, θα καταλήξουμε να ξαπλώνουμε κλαμένοι κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας, και δε θα είμαστε ικανοποιημένοι ή δε θα ευχαριστιόμαστε καθετί μας συμβαίνει, αφήνοντας τον χρόνο να περνά άδικα. 
 
2. Οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες πάντα θα εμφανίζονται μπροστά μας.
Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε πάντα τρόπο να τις αντιμετωπίζουμε και να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Οι αλλαγές όσο δύσκολες κι αν είναι κάποιες φορές, φέρνουν κάτι καλύτερο κάποιες φορές ή μας υπενθυμίζουν να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που αγνοούσαμε προηγουμένως. 
 
 
3. Οικογένεια είναι οι άνθρωποι που μας αγαπούν, μας στηρίζουν στα δύσκολα και μας καμαρώνουν στις επιτυχίες μας. 
Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι απαραίτητα οι συγγενείς μας. Οικογένειά μας έγιναν αυτό το χρόνο άνθρωποι, φίλοι ή συνεργάτες, που δε περιμέναμε ποτέ ότι θα λάβουμε τόση αγάπη και υποστήριξη, αλλά αυτόματα έπαψαν να υπάρχουν για εμάς άτομα που μοιραζόμαστε το ίδιο αίμα. Οι φίλοι, είναι η οικογένεια που εμείς διαλέγουμε για αυτό πρέπει να τους επιλέγουμε σοφά.
 
4. Πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Προτίμησε να δεις άλλη στιγμή τη σειρά που μόλις βγήκε, ή να χαζέψεις με τις ώρες στο instagram. Ποτέ δε ξέρουμε πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα γελάσουμε, θα φάμε, θα πιούμε αλλά και θα διαφωνήσουμε με τους αγαπημένους μας, για αυτό φροντίζουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους πριν γίνουν απλά μια ανάμνηση. 
 
 
5. Σχεδόν πάντα έχουμε επιλογή.
Πέρα από κάποια ευαίσθητα ζητήματα, έχουμε σχεδόν πάντα στο χέρι μας την επιλογή του να κάνουμε ή όχι κάποια πράγματα. Αρκετά από όσα μας συμβαίνουν, γίνονται εξαιτίας μας. Η δουλειά που δε μας ικανοποιεί, ο μισθός που είναι χαμηλότερος από τις προσδοκίες μας, η θεία που ξέρει να μας ειρωνεύεται και τίποτα άλλο, η φίλη- φίδι και η τοξική ερωτική σχέση διαιωνίζονται γιατί δεν παίρνουμε το ρίσκο και την απόφαση να τα ανατρέψουμε.
 
Να ζείτε τη ζωή σας στο έπακρο, γιατί είναι μόνο μια. Αλλά αν τη ζήσουμε σωστά, μια φορά είναι αρκετή.
 
 
Να γεμίζετε πάντα τη καθημερινότητα σας με ευτυχία, με αγάπη, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, με κλάματα, με φωνές αλλά και με αγκαλιές. Να απολαμβάνετε τη βόλτα, το αγαπημένο σας φαγητό και την κάθε μέρα που ξυπνάτε, είτε ηλιόλουστη είτε βροχερή γιατί πολλές φορές εκτιμούμε κάτι μόνο όταν το χάσουμε.
 
Φωτογράφος: Shoot with AMK
XOXO, 
Life StalkersΣχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: