Hello Stalkers,
Παρατηρούμε πλέον πως όλο και περισσότερο οι νέες γενιές αναζητούν ρούχα genderless, τα οποία δεν καθορίζουν το φύλο τους από τις γραμμές και το στυλ. Είναι θέμα που συνδέεται άρρηκτα με τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις στην κοινωνία και την παύση της διαφοροποίησης του κοινωνικού φύλου σε πολλά επίπεδα και περιστάσεις.
            

Το ζήτημα των ξεχωριστών φύλων για άνδρες και γυναίκες έγινε πιο έντονο και η μόδα χωρίστηκε στα δύο στην Ευρώπη με την Βιομηχανική Επανάσταση τον 19ο αιώνα, ενώ από την αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι φορούσαν κοινά ρούχα είτε άντρες, είτε γυναίκες. Ακόμα και την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, ιδιαίτερα οι ευγενείς και τα παιδιά τους φορούσαν ένα είδος σημερινής φούστας χωρίς να θεωρείται καθαρά γυναικείο ρούχο. Έχουμε δει βασιλιάδες της Αγγλίας και της Γαλλίας να φοράνε «θηλυπρεπή ρούχα» ως μέρος της βασιλικής τους ενδυμασίας.

 
 
Με την Βιομηχανική Επανάσταση και την ώθηση της κοινωνίας στον υπερκαταναλωτισμό, τα ρούχα διαχωρίστηκαν για το κάθε φύλο και δημιουργήθηκαν τα ανδρικά και τα γυναικεία. Μέχρι πρόσφατα, ήταν ντροπή να φοράς ρούχα του αντίθετου φύλου, και μάλιστα αποτελούσαν χαρακτηριστικό των σεξουαλικών προτιμήσεων του κάθε ατόμου. Όμως η ύπαρξη των ρούχων από τα αρχαία χρόνια ήταν και είναι για να μας προστατεύουν από το κρύο και γενικά από τις καιρικές συνθήκες.
Επιπλέον, είναι ένας τρόπος για να εκφραστούμε και να δηλώσουμε με τα ρούχα την διάθεση μας και το πώς νιώθουμε τη κάθε στιγμή.
Για αυτό, τις μέρες που δεν έχουμε διάθεση φοράμε κάτι basic και ασφαλές στυλιστικά, ενώ κάποια μέρα που έχουμε κέφι τολμάμε κάτι πιο δημιουργικό. Είναι ένας τρόπος να πούμε κάτι χωρίς να πούμε ουσιαστικά ούτε μια κουβέντα. 
 
 
Ο τρόπος με τον οποίο όμως αντιμετωπίζουμε πλέον τον κάθε άνθρωπο έχει αλλάξει. Πλέον οι γυναίκες μπορούν να είναι περισσότερο αρρενωπές από τις άλλες, να αναλαμβάνουν και τον ρόλο του άντρα στη ζωή τους και γενικά να μην είναι γλυκούλες και χαριτωμένες, τόσο σαν συμπεριφορά, όσο και στον τρόπο που ντύνονται. Έτσι είναι και με τους άντρες όπου πλέον δεν κατακρίνονται για το αν δείχνουν πιο ευαίσθητοι ή προτιμούν λίγο πιο στυλιζαρισμένες εμφανίσεις από ότι έχει συνηθίσει η κοινωνία.
Έτσι ακριβώς έχει ξεκινήσει να συμβαίνει και με τα ρούχα, όπου πλέον ο καθένας μπορεί να φοράει ο,τι θέλει όπως το θέλει. Έχουμε αποδείξει σε πολλά μας outfit posts πως τα ρούχα σαν ρούχα είναι άφυλα και μπορούν να φορεθούν εξίσου και από τα δύο φύλα, αφού η μισή μας γκαρνταρόμπα πλέον βασίζεται στην ντουλάπα του μπαμπά μας.
Ανάλαφρα πουκάμισα, γεωμετρικά σακάκια και jackets και τζιν παντελόνια είναι μερικά από τα πλέον must have κομμάτια που δεν αποχωριζόμαστε ακόμα και αν είναι too oversized. Γιατί, τι σημασία έχει? Αφού νιώθουμε ωραία μέσα σε αυτά ακόμα και αν δε κολακεύουν τη σιλουέτα μας, αναδεικνύουν εμάς και το πώς νιώθουμε.
 
 
 
 
Για αυτό, να φοράς ό,τι σου αρέσει, ακόμα κι αν είναι πιο φαρδύ και «άχαρο» , με όσο χρώμα ή όχι το θέλεις, γιατί το πιο πετυχημένο outfit δεν είναι αυτό που αναδεικνύει το σώμα σου και είναι trendy, αλλά αυτό που κολακεύει και συμπληρώνει αυτό που είσαι σαν προσωπικότητα και σαν άτομο.
Αυτό που ακόμα κι αν πηγαίνει αντίθετα με τους στυλιστικούς κανόνες που μας επιβάλλουν να ακολουθούμε, επειδή νιώθεις εσύ και λάμπεις μέσα σε αυτό, δείχνει πιο τέλειο από ποτέ! 
 
 
XOXO,
Life Stalkers 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: