Hello Stalkers,
Έχοντας περάσει έναν πολύ δύσκολο χρόνο, με αποκορύφωμα αυτό το καλοκαίρι, έχουμε αναθεωρήσει για πολλά πράγματα στη ζωή και την καθημερινότητα μας, αλλά πιο απλά και άλλα πιο σημαντικά και σοβαρά. Στη ζωή μας συμβαίνουν πολλά γεγονότα, ευχάριστα ή δυσάρεστα από τα οποία μόνο το 5% μπορεί να ελεγχθεί από το χέρι μας, για αυτό, οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι παρατηρητές και να μαθαίνουμε από κάθε μας βίωμα, γιατί κάθε μέρα είμαστε διαφορετικοί από την προηγούμενη. 
 
Αφού λοιπόν, βιώνουμε την απώλεια ενός από τα πιο ζωτικής σημασίας πρόσωπα της ζωής μας, και ήρθαμε αντιμέτωπες με την απώλεια και το πένθος, βρεθήκαμε – και όχι αδίκως- σε ένα αδιέξοδο όπου επικρατούσε η θλίψη, η απόγνωση και η απελπισία στο πώς θα τα καταφέρουμε.
Λίγο πολύ, όλοι μας βρισκόμαστε κάποιες φορές σε αυτή τη θέση, και σε αυτό μπορεί να οφείλονται κι άλλοι παράγοντες, όπως το να χάσουμε τη δουλειά μας, να πάρουμε διαζύγιο ή και να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για αυτό και κάναμε κάποια έρευνα και συγκεντρώσαμε κάποια tips, τα οποία επαναφέρουν την ηρεμία σταδιακά στο μυαλό μας, και συνεισφέρουν στην ψυχική μας ανασυγκρότηση ώστε να αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία που εμφανίζεται μπροστά μας και να βγούμε δυνατότερες.
 
Φυσικά, είναι αυτονόητο, πως κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά κάθε γεγονός και κατάσταση, σε διαφορετικό βαθμό και χρονική διάρκεια, για αυτό και πρέπει να τα προσαρμόζουμε όλα στις δικές μας ανάγκες και σκέψεις, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας – να ηρεμήσουμε και να επωφεληθούμε, και όχι να πιεστούμε περισσότερο. 
 
 
1. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να διαχειριστεί αυτό που συμβαίνει. Αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να θέλουμε να είμαστε μόνοι μας, ή με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που μας καταλαβαίνει, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε και να βρεθούμε face- to- face με τη δυσκολία και τη νέα πραγματικότητα. Εάν δεν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να περάσει όλα τα στάδια με στόχο την αποδοχή και τον συμβιβασμό, δεν πρόκειται να το ξεπεράσουμε ποτέ και πάντα θα μας στοιχειώνει με κάθε ευκαιρία. Κάνουμε λοιπόν embrace
 
2. Διατηρούμε την ρουτίνα μας με έναν πιο υγιή τρόπο. Ένα λυτρωτικό πράγμα που δεν αλλάξαμε από την πρώτη στιγμή είναι η ρουτίνα μας. Διατηρώντας το πρόγραμμα που είχαμε πάντα δημιουργούμε την ψευδαίσθηση στο μυαλό μας ότι έχουμε τον έλεγχο ακόμα, κι έτσι καθησυχάζεται περιστασιακά. Απλά, φροντίζουμε να κοιμόμαστε επαρκώς, να τρώμε υγιεινά και γενικά να φροντίζουμε το σώμα μας και το μυαλό μας για να ανταπεξέλθει με επιτυχία. 
 
 
3. Θέτουμε προτεραιότητες. Πέρα από τα βασικά ζητήματα επιβίωσης, φιλτράρουμε ποια πράγματα είναι πιο σημαντικά, και αυτά που είναι λιγότερο τα αναβάλλουμε. Γενικά φροντίζουμε να κάνουμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφα, χωρίς καταπίεση και αρνητικά συναισθήματα. 
 
4. Επικεντρώνουμε στο παρόν. Οι άνθρωποι τείνουμε να σκεφτόμαστε μόνο τα αρνητικά και πλάθουμε σενάρια για το πώς έπρεπε να εξελιχθούν τα πράγματα, ενώ στην πραγματικότητα αυτό, μόνο κακό μας κάνει. Έτσι λοιπόν, αντιθέτως, πρέπει να εστιάζουμε στο σήμερα, στο τί κάνουμε από εδώ και πέρα και πώς θα νιώσουμε καλύτερα, εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι. 
 
 
5. Δίνουμε την ευκαιρία για διάλειμμα στον εαυτό μας. Προφανώς και δε γίνεται να είμαστε εξίσου παραγωγικοί και αποδοτικοί σε ό,τι κι αν κάνουμε για αυτό και μας αφήνουμε το περιθώριο για σύντομα διαλείμματα. Αυτά μπορεί να είναι ένας σύντομος ύπνος, ένας μικρός περίπατος κοντά στο σπίτι ή ένα τηλεφώνημα μεταξύ μας για να συζητήσουμε κάτι άσχετο και πιο ανάλαφρο. 
 
6. Εστιάζουμε και επενδύουμε στα θετικά. Κάνουμε focus σε ό,τι μας κάνει χαρούμενες, και φροντίζουμε να ξοδεύουμε τον χρόνο μας εποικοδομητικά σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, μέχρι να ξανανιώσουμε λιγότερο ευάλωτες και πιο δυνατές για να αντιμετωπίσουμε ό,τι έρχεται στη ζωή μας. 
 
 
Κι ας μη ξεχνάμε, ζωή δεν είναι αυτά που μας συμβαίνουν τόσο, όσο ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε και προσαρμοζόμαστε κάθε φορά.
 
 
XOXO,
Life Stalkers 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: