Photo by Nick Fewings on Unsplash

  Hello Stalkers,

 τα τελευταία χρόνια το Halloween αποκτά όλο και περισσότερους fans στη χώρα μας. Φυσικά και δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτό το group ανθρώπων. Το γεγονός ότι παρακολουθώ ξένο Youtube, μάλλον βοήθησε σε αυτό.

Βλέποντας τις προετοιμασίες που κάνουν (όσοι τυχεροί το βιώνουν ) κάθε χρόνο, μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω δειλά δειλά να διακοσμήσω το σπίτι μου με κολοκύθες. Αυτό ήταν. Ενθουσιάστηκα τόσο, που κάθε χρόνο όταν μπαίνουμε στον Οκτώβρη, έχω κάτι ακόμα να περιμένω με αγωνία. 
 
Γνωρίζοντας ωστόσο τη διαφωνία πολλών με το συγκεκριμένο »ξενόφερτο trend»,πρέπει να σας ενημερώσω ότι δεν πρόκειται απλά για trend. Το Halloween έχει βαθιές ρίζες.

 Λέγεται ότι οι ρίζες του βρίσκονται σε κέλτικες παραδόσεις. 

Η μέρα της 31ης Οκτωβρίου, αποτελούσε γιορτή για το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του χειμώνα. Η πιo creepy εκδοχή της ιστορίας υποστηρίζει ότι το Halloween είναι η νύχτα που τα πνεύματα όσων έχουν »φύγει», μπορούν να επιστρέψουν στη γη για λίγο για να εκδικηθούν όσους τους έχουν κάνει κακό. 

Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, έτσι ώστε να μην τους αναγνωρίσουν. 

 
Photo by David Menidrey on Unsplash

 Τη συγκεκριμένη μέρα πολύ βασικό στοιχείο διακόσμησης αποτελούν οι κολοκύθες-Jack o’ Lanterns (συνήθως σκαλισμένες). Πώς συνδέθηκαν όμως με το Halloween?  Η ιστορία λέει πως ο Τζακ ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν επιτρεπόταν να πάει στον Παράδεισο ή στην Κόλαση. Έτσι παγίδευσε τον Διάβολο, ο οποίος για να απελευθερωθεί του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ. Μετά από χρόνια ο Τζακ πέθανε και καθότι έκανε άσωτη ζωή, δεν του επιτρεπόταν να πάει στον Παράδεισο.

 Έτσι οδηγήθηκε στην Κόλαση. Ο Διάβολος δεν τον δέχθηκε, λόγω της συμφωνίας τους και του έδωσε ένα κομμάτι κάρβουνο, το οποίο έβαλε σε ένα γογγύλι για να βλέπει. Από τότε τριγυρνάει, αναζητώντας ένα μέρος για να αναπαυθεί. Έτσι προέκυψαν οι σκαλισμένες κολοκύθες με αναμμένο κεράκι. 

 Καταλαβαίνω ότι για τα δικά μας δεδομένα είναι πολύ »σκοτεινό» όλο αυτό, όμως με ενθουσιάζει αυτό το »διαφορετικό». Κάθε χρόνο απολαμβάνω να παρακολουθώ ταινίες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη γιορτή, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικό »Hocus Pocus» και πολλές ακόμη. Φέτος πέρασα μια υπέροχη βραδιά οικογενειακή, παρακολουθώντας τη νέα ταινία με τις αγαπημένες μάγισσες Sara,Mary και Winifred Sanderson. Φάγαμε πίτσα, γελάσαμε και θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια.  

 Μου αρέσει λοιπόν για τη διαφορετική διακόσμηση και την ευκαιρία που μου δίνει να δημιουργώ όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπώ. 

 Όπως και να έχει, πιστεύω και υποστηρίζω ακράδαντα, ότι ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να βρίσκει τρόπους για να χαίρεται αυτή τη ζωή. 

Ας πηγαίνουμε προς τη χαρά μας λοιπόν, με όποιο τρόπο θέλουμε. Και ας αφήνουμε τους άλλους να κάνουν πράγματα που τους γεμίζουν χαμόγελο.

 
XO XO,
  Mama Stalker

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: