Hello Stalkers,
Mία από τις δουλειές του σπιτιού η οποία θέλει συχνότητα και πολλές φορές είναι λίγο βαρετή, είναι η καθαριότητα του ψυγείου. Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς ακούτε ψυγείο και τρέχετε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να ακολουθώ συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστε να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη. Θέλοντας να κάνω και τη δική σας πιο εύκολη θα μοιραστώ μαζί σας κάποια tips, τα οποία ελπίζω ότι θα σας βοηθήσουν.
Ας πούμε όμως δύο λόγια πρώτα, για τους λόγους τους οποίους είναι σημαντικό να έχουμε καθαρό ψυγείο.
1. Στο ψυγείο αποθηκεύουμε τρόφιμα. Άρα επιβάλλεται να είναι καθαρός ο χώρος, για να μην αναπτύσσονται μικρόβια.
2. Καθαριότητα σημαίνει οργάνωση. Και οργάνωση σημαίνει ξέρω ακριβώς που είναι το καθετί.
3. Γνωρίζοντας τη θέση του κάθε τρόφιμου, φροντίζουμε να καταναλωθεί στην ώρα του. Άρα δεν πετάμε φαγητό και παράλληλα κάνουμε οικονομία στο budget του σπιτιού. Αυτοί προσωπικά είναι αρκετοί λόγοι για να διατηρώ το ψυγείο μου καθαρό.
Και περνάμε στα tips.
1. Μία φορά την εβδομάδα, τσεκάρουμε τί πλησιάζει στη λήξη του. Επιλέγω να τα βάζω σε συγκεκριμένο ράφι για να ξέρουμε τί πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Μπορείτε επίσης να έχετε κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου ένα χαρτάκι ή ένα πινακάκι στο οποίο θα σημειώνετε τί και τί λήγει σύντομα.
2. Κρατάμε καθαρά τα ράφια. Το να καθαρίσουμε τα ράφια με ένα νωπό πανάκι με μικροίνες, δεν είναι δύσκολο. Όταν βλέπω κάποιο ράφι λερωμένο, βάζω σε μία λεκάνη με νερό λίγο λευκό ξύδι και βυθίζω ένα πανάκι. Στύβω καλά και καθαρίζω όλα τα ράφια, μαζί με το λερωμένο.
3. Για να κρατάμε το συρτάρι των λαχανικών καθαρό, (προτού βάλουμε τα φρέσκα προϊόντα) τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή κάποια επιφάνεια η οποία να είναι κατάλληλη γι’αυτή τη χρήση.
4. Μία φορά το μήνα κάνουμε γενική. Δηλαδή τα βγάζουμε όλα έξω, πλένουμε ράφια, ξεκαθαρίζουμε τα τρόφιμα και τα ξαναβάζουμε μέσα. Φυσικά η συχνότητα της γενικής είναι στο χέρι σας. Η καθεμία και ο καθένας έχει το δικό του σύστημα.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα προσωπικά, διατηρώ το ψυγείο μου καθαρό, οργανωμένο και προσπαθώ να μην πετάω τρόφιμα, το οποίο ίσως είναι και το πιο σημαντικό.
XOXO,
Mama Stalker
Και περνάμε στα tips.
1. Μία φορά την εβδομάδα, τσεκάρουμε τί πλησιάζει στη λήξη του. Επιλέγω να τα βάζω σε συγκεκριμένο ράφι για να ξέρουμε τί πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Μπορείτε επίσης να έχετε κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου ένα χαρτάκι ή ένα πινακάκι στο οποίο θα σημειώνετε τί και τί λήγει σύντομα.
2. Κρατάμε καθαρά τα ράφια. Το να καθαρίσουμε τα ράφια με ένα νωπό πανάκι με μικροίνες, δεν είναι δύσκολο. Όταν βλέπω κάποιο ράφι λερωμένο, βάζω σε μία λεκάνη με νερό λίγο λευκό ξύδι και βυθίζω ένα πανάκι. Στύβω καλά και καθαρίζω όλα τα ράφια, μαζί με το λερωμένο.
3. Για να κρατάμε το συρτάρι των λαχανικών καθαρό, (προτού βάλουμε τα φρέσκα προϊόντα) τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή κάποια επιφάνεια η οποία να είναι κατάλληλη γι’αυτή τη χρήση.
4. Μία φορά το μήνα κάνουμε γενική. Δηλαδή τα βγάζουμε όλα έξω, πλένουμε ράφια, ξεκαθαρίζουμε τα τρόφιμα και τα ξαναβάζουμε μέσα. Φυσικά η συχνότητα της γενικής είναι στο χέρι σας. Η καθεμία και ο καθένας έχει το δικό του σύστημα.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα προσωπικά, διατηρώ το ψυγείο μου καθαρό, οργανωμένο και προσπαθώ να μην πετάω τρόφιμα, το οποίο ίσως είναι και το πιο σημαντικό.
XOXO,
Mama Stalker