🎄Τα Χριστούγεννα είναι συναίσθημα🎄 | Lifestyle

Hello Stalkers,

Τα Χριστούγεννα όσο πάνε και πλησιάζουν, και παρά τις δυσκολίες και τη νέα πραγματικότητα που πρέπει να προσαρμοστούμε και να κάνουμε embrace, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να φέρουμε το χριστουγεννιάτικο κλίμα και την διάθεση, στη καθημερινότητα μας. Ένας τρόπος ήταν και αυτή η φωτογράφηση η οποία θα αναρτηθεί σταδιακά στο blog μας μέχρι το τέλος του χρόνου και είναι γεμάτη με glitter και εορταστικό mood.

Ποια είναι όμως η αφορμή για αυτή τη φωτογράφηση αλλά και  για αυτό το blog post; Ήταν εξαρχής και συνεχίζει να είναι το feeling που μας βγαίνει και εκπέμπουμε όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα αλλά και όταν τα ζούμε. Αν ερωτηθούμε η καθεμία μας, οι γιορτές σημαίνουν κάτι άλλο, και είναι συνήθως αυτό που μας λείπει και αυτό που έχουμε ανάγκη. Σημαντικός παράγοντας φυσικά είναι και η ηλικία και η φάση που βρίσκεται η καθεμία μας, καθώς και τα βιώματα που έχει μέσα της. 

Για την Χριστίνα, ξεκινώντας, Χριστούγεννα σημαίνουν οικογένεια μαζεμένη σε ένα σαλόνι στολισμένο, με γλυκά, την αγαπημένη μουσική του μπαμπά που τόσο πολύ του άρεσε να βάζει στο τέρμα με κάθε ευκαιρία, τη μαμά να κάθεται στο κέντρο και γύρω γύρω οι υπόλοιποι να φωνάζουν, να γελάνε και να τρώνε. 

Για την Mama Stalker, Χριστούγεννα είναι κάτι πολύ παρόμοιο κι αυτό γιατί μοιραζόμαστε πολύ ίδια βιώματα και σκέψεις, και εκτιμά και αγαπά πολύ τις οικογενειακές στιγμές, αυτές που είμαστε ο εαυτός μας αλλά μας αγαπούν για αυτό που είμαστε, αυτές που μας έμαθαν οι γονείς μας να απολαμβάνουμε παρά τις συνθήκες και τις δυσκολίες κάθε φορά. Η μόνη διαφορά για την Γεωργία, είναι πως της αρέσει να παίζει Χριστουγεννιάτικη μουσική, να υπάρχει X-mas διακόσμηση και πολλά γλυκά από πολύ νωρίς για να τα χορτάσει.

Για την μικρή μας Κλεοπάτρα, Χριστούγεννα είναι η ξεκούραση μιας και ακόμα τα έχει συνδυασμένα με τις διακοπές από το σχολείο, που χαλαρώνει λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα της. Σίγουρα όμως σημαίνει και βόλτα μετις νονές της, να παίζει πιάνο όλη τη μέρα, και να είμαστε μαζεμένοι βλέποντας ταινίες ή ακούγοντας μουσικούλα.

Για το Χριστινάκι μας, εκτός από την κοινή μας ονομαστική εορτή, σημαίνει φίλοι μαζεμένοι και οικογένεια, πολύ glitter και λάμψη στα ρούχα και στο μακιγιάζ, και γενικότερα ένα festive και party mood, όπου όλοι μαζί είναι χαρούμενοι και αγαπημένοι.

Τα Χριστούγεννα κρύβουν μέσα τους την υπερβολή, είτε στο να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, είτε στην αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, είτε στην αγάπη για τους γύρω μας, αλλά και την νοσταλγία για όσους θα λείπουν. Σημασία έχει όμως ότι κυριαρχούν μόνο θετικά συναισθήματα και ακόμα κι αν κλάψουμε, θα γελάσουμε στο τέλος για όλα τα όμορφα που θα έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας.

Για αυτό, αφήστε τις αρνητικές σκέψεις στην άκρη, εκτιμήστε όσα και όσους έχετε γύρω σας, και απολαύστε την στιγμή, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα γελάσουμε και θα αγαπήσουμε με την ψυχή μας.

Φωτογράφος: Θεανώ Γκάτσου

XOXO,

Life Stalkers


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: